В Україні недостатньо громадських організацій, які займаються проблемами охорони диких тварин. Про це 2 жовтня під час відеомосту Москва - Київ - Кишинів - Астана на тему «Захист тварин - справа кожного» розповів заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк, передає кореспондент ForUm'у.

«У нас є величезна кількість організацій, які піклуються про права домашніх тварин, але при цьому дуже мало організацій, що займаються проблемами охорони диких видів тварин» , - розповів еколог.

Він припустив, що така ситуація може бути пов'язана з необхідністю володіти особливими спеціалізованими знаннями у сфері, чим сьогодні громадські працівники похвалитися не можуть.

«Хотілося б, щоб громадські організації у сфері охорони тваринного світу перебували на стику з наукою. Тоді це принесе масу позитивних результатів», - заявив він.

І все таки Василюк розповів про деякі досягнення у сфері охорони диких тварин, які стали можливі, завдяки співпраці профільних та громадських організацій.

Зокрема, він повідомив, що спільними зусиллями в Україні домоглися введення мораторію на вилов дельфінів у Чорному та Азовському морях, а також заборони на притравку собак мисливських порід на ведмедів.

«Пару місяців тому нам вдалося домогтися того, що кінологічне суспільство заборонило притравку на ведмедів», - розповів еколог. Він пояснив, що до недавнього часу була поширена норма про те, що мисливський собака не отримував документа про відповідність породі, поки він не пройде притравку на ведмедів. Найчастіше після подібної практики ведмеді гинули.

Катерина Сухоплещенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288