Рада безпеки ООН закликала сирійський уряд дозволити допуск на територію країни гуманітарної допомоги, закликаючи всі сторони конфлікту в Сирії домовитися про гуманітарну паузу в боротьбі і про ключові маршрути для співробітників гуманітарних організацій, повідомляє Al Jazeera.

Опублікований документ Ради безпеки ООН був складений представником Австралії Гері Куінланом за сприяння представника Люксембургу Сільві Люка. Він спрямований на надання допомоги 7 млн ​​сирійців. Без надання гуманітарної допомоги «кілька мільйонів життів опиняться під загрозою», вважають його автори.

Крім того, в документі засуджується «насильство, до якого вдаються обидві сторони конфлікту».

Зазначимо, що внаслідок збройного конфлікту, що триває вже два роки, понад 2 млн сирійців втекли з країни, ще близько 5 млн людей змушені були залишити свої будинки. Щодня понад 6 тис. сирійців стають біженцями. Близько третини житлових будинків в країні зруйновано.

«На даний момент тільки 12 міжнародних гуманітарних організацій були схвалені сирійським урядом для роботи в країні, а вантажівки з гуманітарною допомогою ніяк не можуть подолати десятки контрольно-пропускних пунктів країни», - йдеться в документі ООН.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248