Єврокомісар з питань торгівлі Карл де Гухт радить Україні зберігати спокій і звертатися до ВТО у разі виникнення «торговельної війни» з Росією. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

«Звичайно, є спроби почати ось таку торговельну війну. Коли з'являється такий ризик, мені здається, що треба вдатися до двох речей: по-перше, дотримуватися спокою, а по-друге, треба звернутися до ВТО», - сказав єврочиновник.

«Ми це зробимо (звернемося до ВТО) якраз від Литви, і вас підтримаємо в таких зусиллях», - додав він.

«Все-таки треба бути холоднокровним, тому що Росія драматизує, штучно драматизує це становище. Потрібно, щоб у вас була холодна голова, і ми тоді розберемося», - заявив де Гухт.

Раніше він заявив, що звичайні українці відчують на собі зміни вже через рік після набуття чинності зони вільної торгівлі з ЄС.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на рівноправному партнерському співробітництві у торговельно-економічній сфері між Україною та Європейським Союзом після підписання Угоди про асоціацію.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Україна очікує підписання Угоди про асоціацію і створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом на Вільнюському саміті в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328