Учора близько 60 активістів «Грінпісу» провели акції біля всіх 23 заправок «Газпрому» в Німеччині, протестуючи проти затримання «грінпісців» у Росії, повідомляється на сайті організації.

Як наголошується в повідомленні, активісти виступили проти планів нафтових компаній Росії на видобуток нафти в Арктиці. У Берліні активісти прикували себе до бензоколонок. Вони закликали до негайного звільнення екіпажу Arctic Sunrise.

«Через десять днів після захоплення судна російською владою вже більше 780 тис. чоловік направили листи протесту в російські посольства. Крім того, правозахисники, політики та журналісти вимагають звільнення активістів», - йдеться в повідомленні.

У «Грінпісі» нагадали, що 1 жовтня активісти спустилися на канатах з даху стадіону під час матчу другого туру групового раунду Ліги чемпіонів між «Базелем» і «Шальке-04». Вони вивісили великий банер, в якому зажадали від спонсора, компанії «Газпром», припинити арктичний проект з видобутку нафти.

Нагадаємо, 20 вересня судно Arctic Sunrise з багатонаціональною командою з 30 чоловік було затримано російськими прикордонниками в Печорському морі. Екологи намагалися протестувати проти видобутку нафти на платформі «Прирозломній».

Судно було відконвойоване до Мурманська. Мурманський суд обрав тоді арешт на два місяці як запобіжний захід для 22 з 30 членів команди Arctic Sunrise. Решті було продовжено термін затримання.

29 вересня Ленінський районний суд Мурманська заарештував на два місяці всіх 30 екологів. Серед них - українець Руслан Якушев, який працював коком на судні.

Захист Якушева подав апеляцію на рішення Мурманського суду про його арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240