Україна і Росія проведуть низку консультацій, у тому числі на рівні глав МЗС, з питання участі Києва в Митному союзі до саміту «Східного партнерства», який пройде в листопаді у Вільнюсі.

Про це заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін агентству РІА «Новости».

«Що стосується двосторонніх контактів, то у нас був намічений досить обширний порядок денний. У середині жовтні в Калузі відбудеться зустріч у рамках великої міждержавної російсько-української комісії на рівні прем'єрів. Це буде економічний комітет. Наприкінці жовтня в Ростові-на-Дону запланована підкомісія з міжнародних питань, і з кожного боку делегації очолять міністри закордонних справ. Наприкінці жовтня в Дніпропетровську планується міжпарламентська двостороння зустріч», - сказав він.

За словами Карасіна, в Москві розраховують, що аргументи російської сторони будуть правильно сприйматися в Києві.

«У нас досить насичений двосторонній порядок денний. Саміт у Вільнюсі, де Україна має намір підписати угоду про асоціацію з ЄС, накладає свій відбиток на атмосферу двосторонніх відносин. Ми як і раніше готові ділитися з нашими українськими партнерами аргументацією на користь євразійського напряму інтеграції. Принаймні, проти того, щоб протиставляти євразійську інтеграцію європейській», - підкреслив він.

Заступник голови МЗС зазначив, що саме підготовці цих зустрічей та їх наповненню були присвячені його переговори з першим заступником голови МЗС України Русланом Демченком, які пройшли в середу в Києві.

Дипломат підкреслив, що тема Митного союзу і участь України в ньому безсумнівно буде підніматися в ході всіх цих переговорів. «Як ми можемо уникнути цієї теми, якщо вона є настільки злободенною і найбільш важливою в суспільному розумінні характеру двосторонніх відносин»! - сказав дипломат.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 вересня Азаров під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем в Астані заявив, що Україна може приєднатися в середньому до 70 угод, які діють у Митному союзі.

Азаров також запропонував країнам Митного союзу перегорнути першу сторінку реакції на майбутнє підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і перейти до реалізації взаємного потенціалу співробітництва.

Російська ж сторона заявила, що Митному союзу у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС доведеться вжити захисні заходи.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що підписання Україною Угоди з Євросоюзом закриє для неї вхід до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190