Закриття держустанов у США через відсутність компромісу стосовно бюджету може підвищити ризик терактів, заявила на слуханнях у сенаті голова сенатського комітету Дайєнн Файнстайн.

« Нездатність Конгресу виконувати свої найосновніші функції піддає нашу країну більшому ризику терористичних атак. Закриття держустанов у нас - це найбільший подарунок, який ми можемо зробити своїм ворогам», - сказала Файнстайн, повідомляє РІА «Новости».

«Те, що ми зробили, завдає шкоди національній безпеці», - вважає голова комітету.

Файнстайн зійшлася в думці з директором національної розвідки Джеймсом Клеппером, за словами якого майже 70% усіх цивільних службовців були відправлені у неоплачувану відпустку. Клеппер додав, що побоюється вербування відставлених працівників спецслужб іноземними розвідками.

Нагадаємо, в ніч на вівторок Білий дім дав офіційну вказівку федеральним відомствам почати реалізацію планів щодо скорочення діяльності вперше з 1996 року через відсутність угоди щодо тимчасового бюджету в Конгресі США.

Федеральні агентства будуть змушені відправити у відпустки більше 800 тис. службовців із 2,9 млн, згорнувши значну частину діяльності. Недоторканими виявляться тільки служби, пов'язані з обороною і національною безпекою, управлінням повітряним рухом, поштою, правоохоронною діяльністю, прогнозами погоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173