Оцінка України рейтинговим агентством Moody's Investors Service прогнозна і суб'єктивна. Таку думку в ході прес-конференції висловив генеральний директор Українського кредитно-рейтингового агентства Станіслав Дубко, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Він пояснив, що агентство оцінює прогнозні ризики. «Краще перестрахуватися і помилитися у цей бік», - сказав експерт.

«Я не бачу переддефолтних передумов. Ситуація в Україні не така погана: співвідношення держборгу до ВВП - 36% , короткостроковий зовнішній борг держсектора теж не такий великий», - зазначив він.

У той же час Дубко зазначив, що на рейтингові позиції України вплинуть події найближчого майбутнього. Зокрема, це виплати за зовнішніми боргами, які має здійснити уряд з кінця жовтня до кінця листопада на загальну суму 1,8 млрд дол, підписання Угоди про асоціацію з ЄС, переговори з МФВ у рамках візиту української делегації до Вашингтона 10 жовтня, а також подальшого моніторингу України МВФ за так званою 4 статтею.

Нагадаємо, 21 вересня агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг державних облігацій України з рівня B3 до Саа1, що характеризується ще більшим ризиком дефолту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143