Росія не зможе повністю припинити торговельні відносини з Україною. Про це телеканалу БТБ заявив депутат Європарламенту від Польщі Кшиштоф Лісек.

«Я думаю, що Росія намагається чинити тиск, але, врешті-решт, не припинить імпорт з України та експорт туди. Є багато спільних підприємств. Росії потрібні певні українські продукти, також їй потрібно продавати кудись свій газ. Уявімо ситуацію, коли Україна не купуватиме енергоресурси в майбутньому, імпортуючи їх із Заходу. Кому Росія продаватиме це паливо?», - зазначив він.

«Ми знаємо , як Росія може використовувати те , чим володіє , наприклад , енергетичні ресурси , торговельні заборони . Вони чинять так не тільки проти України , а й проти будь-якої країни , яка обирає орієнтацію , відмінну від російської . Ми бачимо це на прикладах Молдови або Грузії. Але ми спостерігаємо це і проти країн-членів ЄС. Наприклад, Литви і Польщі», - зазначив він.

У зв'язку з цим депутат Європарламенту назвав Росію для України «зоною холодних відносин».

«Це помітно , і це бачать усі , не тільки в ЄС , але і в європейських структурах , наприклад , в Європарламенті. Очі наших колег зараз широко відкриті. Вони бачать реальну стратегію Російської Федерації і президента Путіна. Однак методи , які Росія використовує , спрямовані проти неї самої , тому що кожна країна ЄС відтепер буде вкрай обережно підписувати будь-які торгові угоди з Москвою», - підкреслив Лісек.

Депутат Європарламенту висловив переконання, що політичні лідери України зробили свій вибір, і Угоду про асоціацію, яка відкриє європейський ринок для українських товарів, буде підписано.

«Сподіваюся , Росія прийме вибір України , Грузії чи Молдови. І в майбутньому буде партнером. Нам не потрібні ніякі війни, зокрема, торговельні, між Росією і ЄС або країнами «Східного партнерства». Я думаю, Україна може вибрати західний вектор і при цьому залишитися у хороших відносинах з Росією», - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372