Доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України, ведення яких здійснюється державним підприємством «Інформаційний центр Міністерства юстиції України» (Держінформюст), за прогнозами експертів, буде відновлений 3 жовтня. Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш, повідомляє прес-служба Міністерства.

«Якість та повнота реєстрів не постраждали, і, за оцінками експертів, вже 3 жовтня реєстри повинні запрацювати у звичайному режимі», - сказала Лукаш.

Вона зазначила , що за попередньою інформацією , наданою Держінформ'юстом, стався збій програмного забезпечення, яке було розроблено ТОВ «Арт-мастер» та ТОВ «3-Т», в результаті чого було заблоковано діяльність всіх користувачів, які використовують зазначені реєстри . Фізичні та юридичні особи були позбавлені можливості реалізувати свої конституційні права і свободи, заявила міністр.

За її словами , детальний огляд програмного забезпечення та аналіз ситуації показав , що сталося несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерного обладнання , автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Міністерства , що призвело до блокування інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації.

Лукаш також заявила , що інформацію про вказаний злочин невідкладно повідомили правоохоронним органам. «Другу добу тривають невідкладні слідчі дії , встановлюється коло причетних до скоєння даного злочину. Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Головне слідче управління МВС. Завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів вже зараз можна констатувати, що винні незабаром постануть перед судом», - підкреслила міністр.

Нагадаємо, 1 жовтня доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України виявився неможливим через технічні проблеми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

373