Уряд планує залучати позики на внутрішньому ринку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

Зокрема, на її думку, зниження рейтингів Moody's Investors Service не могло не вплинути на вартість українських бондів. «Сказати, що це спекулятивний рейтинг? - Так, напевно, це ж ринок», - припустила чиновник.

Також Пахачук висловила здивування тим, чому вищезазначене агентство знизило рейтинги України, не використавши офіційну інформацію і не відвідавши країну.

Банкір зазначила , що у зв'язку зі зниженням прибутковості українських бондів країна не готова виходити на зовнішні ринки. Україна буде використовувати можливість розвивати внутрішній ринок і запозичувати на ньому. Ліквідність гривні та інвалюти всіх основних операторів валютного ринку хороша. І у нас є прогнозована впевненість у тому, що ми зможемо виплатити всі зобов'язання за бюджетом-2013», - сказала вона.

До кінця року Україна повинна погасити позики у розмірі 1,850 млн дол, крім того, заплановано залучити ще 22 млрд дол.

Пахачук нагадала , що в жовтні планується фондування винятково на внутрішньому ринку, а в 2014 році на внутрішньому ринку планується залучити 3 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153