Кабінет Міністрів виділив 0,4 млн гривень допомоги сім'ям українських рибалок, які загинули 17 липня внаслідок інциденту в Азовському морі.

Про це «Українським новинам» сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

За його словами , відповідне рішення Кабмін прийняв на засіданні в середу.

«Виділено за 100 тис. гривень на сім'ю», - сказав Максюта.

Він уточнив , що гроші виділені з резервного фонду державного бюджету.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України звернулася до генпрокуратури РФ щодо інциденту , який стався 17 липня в Азовському морі. У зверненні українське відомство відзначило необхідність проведення спільного об'єктивного і всебічного розслідування всіх обставин цієї події , вирішення питання про повернення Федоровича в Україну , а також порушило питання про передачу кримінального провадження стосовно українця для його подальшого розслідування правоохоронними органами на території України .

Однак Україні відмовили у задоволенні клопотання .

У Росії розслідується кримінальна справа проти рибалки, який вижив, йому вже пред'явлене звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

В Україні також відкрито кримінальне провадження щодо цього інциденту, розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці .

17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії . Рибальське судно перекинулося , в результаті чого загинули два українці , ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167