У державному бюджеті на 2014 рік середній курс долара планується на рівні 8,5 грн/$. Як передає кореспондент ForUm'у, про це сьогодні на прес-конференції повідомила директор Департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

« У 2013 році розрахунок середнього курсу щодо року був 8,4 грн/$, офіційно у нас був курс 8 грн/$, відповідно, утворилася економія стосовно витрат бюджету , перерахована на курс. Відповідно, у бюджеті-2014 ми знову закладаємо певний резерв для того , щоб інвестор , який купує наші зобов'язання , був на сто відсотків упевнений , що ця країна розуміє , що вона робить. І що , якщо курс змінюється, а він може мінятися , виходячи з ринкових правил, то закладено певне асигнування для обслуговування і погашення боргів і тих зобов'язань, які зав'язані на курс», - пояснила представник Мінфіну.

Пахачук підкреслила , що при цьому зовсім необов'язково , що в 2014 році реальний курс долара складе 8,5 грн/$.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра фінансів Анатолій М’ярковський заявив, що Міністерство фінансів України враховує необхідність підтримки курсової стабільності гривні при роботі над проектом держбюджету на 2014 рік.

В Україні буде і надалі спостерігатися курсова стабільність , заявив керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305