Передумов для девальвації гривні немає. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході дискусії заявив директор Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

«Фундаментальних факторів для здійснення девальвації гривні я не бачу», - сказав він і додав, що за 2013 рік реальний ефективний курс гривні зміцнився на 1,3%.

Представник Нацбанку підкреслив , що прогнози щодо істотного падіння гривні традиційно з'являються щороку. Так , наприклад , в 2010 році прогнозували , що в 2011 році 1 долар коштуватиме 12 грн ; в 2011 на 2012-й - 9 грн. У цьому році , за словами Дубихвоста, в прогнозах «Ощадбанку Росії» і Standard&Poor's (S&P) (дочірня компанія корпорації McGraw-Hill, що займається аналітичними дослідженнями фінансового ринку - Ред.) фігурує курс в розмірі 8,4-8,5 гривні за 1 долар.

« Щорічно курс долара щодо гривні змінюється і переглядається у бік зниження», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство фінансів України враховує необхідність підтримки курсової стабільності гривні при роботі над проектом держбюджету на 2014 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131