Ті, хто сьогодні приходять до Київради з ножами, заточками, арматурою і димовими шашками, навряд чи налаштовані на конструктивну роботу на користь городян і навряд чи зможуть переконати людей, що все це знаряддя використане на користь міста і його жителів. Таке переконання висловив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, який прибув на сесію Київради з метою підтримати місцеве самоврядування у столиці.

За його словами, спроби загострити питання, пов'язані з діяльністю місцевого самоврядування у столиці, вже не здатні викликати зацікавленість суспільства.

«Спроби розкрутити цю ситуацію з часом дають все менший і менший ефект . Якщо влітку на блокування сесії прийшла певна кількість людей , то вдруге вже потужно виступили профспілки з вимогою дати можливість нормально працювати Київраді, - сказав Олійник. - А сьогодні мітинг зібрав трохи людей. І це зрозуміло. Тому що прості городяни на такі події не ходять. Сюди приходять налаштовані на бійку ультрас, але їхні бійки не допоможуть вирішити проблеми міста».

Разом з тим він переконаний , що Києву необхідні вибори: «Кияни повинні обрати таке керівництво міста, з яким вони будуть ремонтувати дороги, розвивати транспорт, робити інші корисні справи».

Однак , за словами політика , рішення цього питання залежить від опозиції. «Всередині Верховної Ради немає узгодженої , консолідованої позиції щодо варіантів вирішення питання місцевого самоврядування у Києві. У цьому питанні серед депутатів немає єдності. Немає такої єдності і зараз під стінами Київради - політичні сили, які там зібралися, окремо виступають, окремо коментують, окремо проводять конференції. Здається , що ті сили , які з трибуни парламенту заявляють про єдність , починають тягнути ковдру кожен на свій бік, як тільки доходить до справ», - зазначив депутат.

Нагадаємо , біля будівлі Київської міської ради зібралися близько 1000 прихильників опозиції, які протестували проти проведення засідання Київради.

Міліція склала 5 адміністративних протоколів на учасників мітингу за дрібне хуліганство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121