В Україні слід відновити навчально-дослідні ділянки при школах, де будуть вирощувати сільгосппродукцію для їдалень. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

« Якісне та збалансоване шкільне харчування вкрай необхідне для розвитку дитини . Тому Уряд планує прискорити роботу над впровадженням спеціальних програм харчування у школах. Так , для всіх учнів 1-4 класів щорічно необхідно понад 57 тисяч тонн молока. І після відпрацювання всіх необхідних фінансових інструментів ми почнемо їхню реалізацію на всій території України», - зазначив міністр.

Присяжнюк підкреслив , що ця програма допоможе ліквідувати проблему дефіциту молока у харчуванні школярів. Адже цей продукт буде введений як обов'язковий компонент в їхньому раціоні. Міністр нагадав , що, за рекомендаціями МОЗ України, дитина віком від 6 до 12 років повинна отримувати щодня 200 мл молока, що становить близько 30% добової норми кальцію.

Також Присяжнюк зазначив, що ще одним важливим джерелом для поповнення продовольством шкільних їдалень залишаються дрібні і середні сільгоспвиробники. Уряд також працює над полегшенням їхнього доступу до тендерів.

Крім того, міністр нагадав про можливість відновлення практики ведення пришкільних навчально-дослідних ділянок, на яких можна вирощувати сільгосппродукцію для шкільних їдалень.

« Однією із основних передумов для поліпшення якості харчування дітей у школах залишається ухвалення закону «Про якість та безпеку харчових продуктів». Звертаю на це увагу народних депутатів. Адже прийняття цього документа прискорить впровадження відповідних урядових програм», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168