У Києві затвердили Програму зайнятості населення на період до 2017 року. Відповідне рішення сьогодні, 2 жовтня, підтримали 76 депутатів Київради, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Програма спрямована на забезпечення позитивних змін у сфері зайнятості населення, підвищення економічної активності та посилення соціального захисту населення від безробіття.

Очікується, що реалізація відповідної програми сприятиме підвищенню рівня зайнятості населення до 66,5%, зниженню економічного безробіття до 3,9%, створенню за рахунок усіх джерел фінансування 332,5 тис. нових робочих місць.

Як наголошується в повідомленні , крім того, здійснення заходів , передбачених програмою , дозволить надати соціальні послуги для 126 тис. безробітних громадян , в тому числі щодо працевлаштування - 31,5 тис. осіб , професійного навчання - 30 тис. осіб , участі в оплачуваних громадських роботах - 19,7 тис. осіб.

Крім того , підвищиться якість і вартість робочої сили шляхом посилення ролі роботодавців у здійсненні професійного навчання персоналу на виробництві , впровадження заходів з мотивації до праці і закріпленню кадрів , в першу чергу , молоді.

Серед основних завдань програми: оцінка стану столичного ринку праці та параметрів трудового потенціалу, обсягів зайнятості населення; визначення основних напрямів проведення регіональної політики зайнятості та шляхів їхньої реалізації; координація зусиль структурних підрозділів, пов'язаних з виконанням заходів регулювання ринку праці; поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення і тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140