Україна прагне знайти баланс у відносинах між Європейським Союзом і Російською Федерацією. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час зустрічі з європейським комісаром з питань торгівлі Карелом де Гухтом, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Центральним питанням зустрічі була підготовка до Вільнюського саміту «Східного партнерства», на якому планується підписати Угоду про асоціацію України з ЄС. Українська сторона підтвердила незмінність політичного курсу на євроінтеграцію.

На прохання європейської сторони Арбузов розповів про торговельно-економічні проблеми, які існують і можуть виникнути на шляху України до Асоціації та у процесі імплементації Угоди.

Особливу увагу було приділено ситуації в українсько-російських відносинах. Перший віце-прем'єр-міністр підкреслив добру волю України, її прагнення знайти баланс у відносинах між Європейським Союзом і Російською Федерацією.

Були окремо обговорені євроінтеграційні законопроекти , які Україна ще повинна прийняти в процесі підготовки до саміту . Арбузов як член уряду, відповідальний за діалог з парламентом, наголосив на готовності створити всі необхідні законодавчі передумови для того, щоб Вільнюс став успіхом української та європейської політики . «Слова «євроінтеграційний» і «пріоритетний» для нас є синонімами», - додав він.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Президент Віктор Янукович заявив , що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійським спільнотою.

Україна може приєднатися в середньому до 70 угод, які діють в Митному союзі .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195