Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Андерс Фог Расмуссен знову закликав Росію переглянути рішення про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії, йдеться у заяві глави Альянсу.

«Позиція НАТО гранично зрозуміла. Як було зазначено на саміті у Чикаго (травень 2012 року), НАТО підтримує територіальну цілісність і суверенітет Грузії у визнаних міжнародним співтовариством кордонах», - наголошується у заяві Расмуссена.

Генсек НАТО зазначив, що триваюча активність РФ щодо демаркації кордону викликає у нього занепокоєння. На його думку, такий процес не сприяє мирному вирішенню конфлікту і розходиться з прийнятими Москвою зобов'язаннями , передає РІА «Новости».

Расмуссен вже неодноразово висловлювався щодо ситуації на кордоні Грузії з Абхазією і Південною Осетією. Раніше його увагу привернуло звернення МЗС Грузії через появу дротяного загородження на грузинсько-південно-осетинському кордоні, яке, як стверджують у Тбілісі, було споруджене російськими прикордонниками.

Росія визнала незалежність Південної Осетії та іншої колишньої грузинської автономії - Абхазії - наприкінці серпня 2008 року, після військового конфлікту з Грузією. У відповідь Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою і оголосив дві закавказькі республіки окупованими територіями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155