В Україні немає прямих передумов для техногенних катастроф цієї зими. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу повідомив заступник генерального директора Центру досліджень енергетики (EIR Center) Вадим Гламаздін.

«Прямих передумов для техногенних катастроф цієї зими немає. Насправді проблемні речі при підготовці до опалювального сезону були усунені», - сказав він.

При цьому він уточнив , що в основному були ліквідовані проблеми у тих місцях , де опалення взагалі могло не підключитися.

Разом з тим , на думку Гламаздіна, не можна повністю стверджувати , що немає передумов для техногенних катастроф. «У Києві зношеність мереж становить 60%. Це не означає , що мережі погані , але ніхто не може гарантувати , що вони прослужать весь сезон. У регіонах ситуація гірша», - зазначив він.

У свою чергу , голова наглядової ради ПАТ «Київенерго» Іван Плачков переконаний, що умов для техногенних катастроф немає. «Основне допоміжне обладнання для опалювального сезону підготовлене», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm , Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запевняє, що підготовка житлових будинків, об'єктів соціальної сфери та бюджетних установ і організацій до роботи в осінньо-зимовий період фактично завершена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171