У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства сподіваються, що протягом тижня роботи щодо включення опалення будуть завершені по всі Україні. Як передає кореспондент ForUm'у, про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрій Білоусов.

«Я думаю, що протягом тижня всі роботи щодо запуску опалення будуть завершені, і у всіх житлових будинках та об'єктах соціальної сфери буде тепло», - зазначив він.

Білоусов акцентував, що на сьогоднішній день житлово-комунальні підприємства України повністю готові до роботи в осінньо-зимовий період 2013/2014 рр.

Крім того, за його словами, на сьогодні тепло вже подано в 41% дитячих садків, 32% шкіл, 40% лікарень і 12% житлових будинків.

У свою чергу, заступник генерального директора Центру досліджень енергетики (EIR Center ) Дмитро Васильєв повідомив, що станом на сьогодні він оцінює рівень готовності країни до опалювального сезону в 99%. Він також нагадав, що на підготовку до опалювального сезону було витрачено 3,5 млрд грн.

Як повідомляв ForUm, опалювальний сезон цього року розпочався з 30 вересня.

За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, до опалювального сезону енергетичних ресурсів заготовлено достатньо.

Станом на 1 жовтня в Україні розпочався опалювальний період у 18 областях та місті Києві.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166