Ціна на російський газ для України в VI кварталі поточного року стане відома наприкінці жовтня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Ціна на російський газ на VI квартал 2013 року буде відома до кінця жовтня. Попередні розрахунки свідчать, що це буде близько 410 доларів без знижки в 100 доларів», - сказав Ставицький.

Також він пообіцяв, що за підсумками жовтня міністерство повідомить, скільки і який газ знаходиться в українських в сховищах.

Як раніше повідомляв ForUm, у січні-червні 2013 року Україна знизила закупівлі природного газу у російського «Газпрому» на 39,2%, або з 15,9 млрд до до 9,67 млрд куб. м.

Україна за підсумками 2013 р. має намір збільшити обсяг закупівлі газу в Європі до 2 мільярдів кубометрів за ціною, яка нижча від ціни газу, що закуповується в Росії.

Варто зазначити, що обсяг імпорту природного газу з Польщі та Угорщини в Україну в січні-серпні поточного року склав 1,1 млрд куб. м при прогнозному обсязі імпорту з Європи, розрахованому Міністерством енергетики та вугільної промисловості України в цілому по року, - в 2,5 млрд куб м.

НАК «Нафтогаз України» та німецька енергетична компанія RWE 5 вересня підписали нову угоду.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161