Київська міська рада знову звернулася до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва. Відповідне рішення підтримали сьогодні на засіданні Київради 79 з 82 зареєстрованих у залі депутатів Київради.

За словами голови постійної комісії Київради з питань екологічної політики Дениса Москаля, міськрада просить Верховну Раду якнайшвидше затвердити межі столиці і таким чином захистити Біличанський ліс, повідомляє «УНІАН».

«Адже встановлення меж столиці Верховною Радою дозволить зберегти Біличанський ліс і територію Києва від селищних рад Коцюбинського та Гостомеля», - підкреслив Москаль.

Він також зазначив, що це звернення є важливим ще й тому, що Київський окружний адмінсуд ухвалив рішення, яким скасував рішення Київради, прийняте в лютому цього року «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення і зміни меж міста Києва».

У зверненні депутати Київради зазначають, що зволікання з прийняттям рішення у Верховній Раді може коштувати Києву тисяч гектарів унікального Біличанського лісу, який захищає столицю від негативного впливу важких металів і сполук.

«Зважаючи на загрозу знищення лісового масиву площею більше 3,5 тис. га, який числиться за КП «Святошинське лісопаркове господарство», у Верховній Раді України створено міжфракційне об'єднання «За збереження природного комплексу «Біличанський ліс». Встановлення меж Києва сприятиме захисту Біличанського лісу від неправомірних дій Коцюбинської селищної ради», - наголошується у зверненні.

Депутати назвали рішення Окружного адмінсуду щодо меж Києва «безпрецедентним судовим рішенням», завдяки якому Коцюбинській сільраді дається дозвіл включити в свої кордони 3,5 тис. гектарів території столиці. Київрада зазначає, що це рішення може стати небезпечним прецедентом для всіх інших сусідніх селищ і міських рад, які, посилаючись на досвід Коцюбинського, зможуть претендувати на частину території Києва.

«У такому випадку під загрозою опиниться територіальна цілісність столиці України - міста Києва», - зазначають депутати Київради.

Нагадаємо, 19 серпня Київрада вже зверталася до ВР з проханням затвердити межі столиці, але парламент досі не відреагував.

Як повідомлялося, Київська міська рада затвердила «Проект землеустрою щодо встановлення і зміни меж міста Києва», яким передбачається розширення меж міста.

Прокуратура домагається повернення Біличанського лісу державі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129