До опалювального сезону енергетичних ресурсів заготовлено достатньо. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час засідання Кабінету Міністрів.

«Щодо централізованої підготовки до опалювального сезону - енергетичних ресурсів заготовлено достатньо, отже включати опалення можна в будь-який потрібний момент, - зазначив прем'єр -міністр. - На цьому я акцентую і закликаю місцеві органи влади, звичайно, економити енергоресурси, але не затягувати з рішенням про подачу тепла, коли це дійсно доречно».

За словами Азарова, незважаючи на обіцяне Укргідрометцентром потепління з наступної суботи, сьогоднішня погода не дозволяє тримати людей у ​​холоді.

«Тому відучора «Нафтогаз» почав доводити тиск у системах газопостачання до робочої норми. Більше половини регіонів вже вирішили розпочати опалювальний сезон: подавати тепло почали Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області, а також Київ та Севастополь. Решта регіонів прийматимуть рішення про початок опалювального сезону, виходячи з конкретних погодних умов, в інтересах жителів конкретних територій», - підсумував прем'єр.

Як повідомляв ForUm, опалювальний сезон цього року розпочався з 30 вересня.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188