Випускники українських шкіл повинні вільно володіти іноземними мовами та інформаційними технологіями. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Для нас і всього суспільства питання освіти принципові і життєво важливі. Треба чітко усвідомити: сьогоднішні випускники українських шкіл повинні мати інші знання та вміння, ніж 10 років тому. А саме: вільно володіти іноземними мовами, інформаційними технологіями, вміти удосконалювати знання і навички протягом усього життя», - сказав Азаров.

Він зазначив, що за прогнозами фахівців, вже у недалекому майбутньому, буквально через три-чотири роки, відчутно зросте попит на фахівців у галузі інформатики та обчислювальної техніки.

«Економіка зажадає фахівців з освітою, отриманою за такими напрямами як: метрологія, вимірювальна техніка та інформаційно-вимірювальні технології, транспорт і транспортна інфраструктура. Серед галузей, в яких очікується збільшення попиту на кваліфікованих працівників (насамперед у частині конструкторських і інженерних розробок), значаться: енергетика, текстильна та легка промисловість, машинобудування та оброблення металу, авіаційна та ракетно-космічна техніка, морська техніка, рибне господарство, біотехнології, ветеринарія, харчова промисловість. Фактично цей прогноз є основою для формування майбутнього широкого державного замовлення на таких фахівців, а значить, і основою для майбутньої професійно-орієнтованої середньої освіти. Адже без початкової та середньої бази знань недостатньо ефективна сфера середнього спеціалізованого та вищого навчання. Тому починати перетворення потрібно зі школи. І практично втілювати це мають наші вчителі», - вважає прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, Азаров доручив збільшити держзамовлення на навчання фахівців IT-сфери у вузах.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172