Прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на рівноправному партнерському співробітництві в торговельно-економічній сфері між Україною та Європейським Союзом після підписання Угоди про асоціацію.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

Прем'єр нагадав, що мав зустріч з Єврокомісаром з питань торгівлі ЄС Карлом де Гухтом, в ході якої вони обговорили механізми адаптації економіки до євростандартів після підписання Угоди про асоціацію.

«У нас відбувся обмін думками щодо перспектив торговельно-економічного співробітництва. Єврокомісар висловив побажання, в яких зацікавлений ЄС. Я ж висловив позицію, в якій зацікавлена ​​Україна. Україна повинна вирішувати питання, що турбують наших європартнерів, але і ЄС має робити кроки для вирішення проблем, що викликають дискомфорт для української зони торгівлі», - акцентував Азаров.

Прем'єр підкреслив, що перспективи роботи українських компаній на євроринку для України вже не наочне питання, а практичне. «Ми взялися за адаптацію нашої економіки до умов євроринку, і робити це потрібно досить швидко. Не можна упустити переваги, надані Україні в перехідний період», - зазначив Азаров. Єврокомісар же у свою чергу підкреслив, що тимчасове застосування більшості положень Угод розпочнеться буквально відразу після підписання і затвердження її Єврорадою.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109