Сьогодні, 2 жовтня, депутати Київради під час сесії розглянуть 119 важливих питань, які переважно стосуються вирішення проблем соціального характеру або спрямовані на наповнення бюджету міста. Про це під час брифінгу журналістам заявила заступник Київського міського голови, секретар Київради Галина Герега, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, згідно зі змінами до Програми економічного і соціального розвитку столиці за рахунок внутрішнього перерозподілу видатків кошти спрямовуються на завершення будівництва, реконструкцію об'єктів інфраструктури міста та підготовку до зимового періоду.

«Сподіваюся, що сьогоднішнє пленарне засідання відбудеться в спокійному і конструктивному режимі. Нам треба готувати місто до зими, забезпечити населення необхідними медикаментами, завершити ремонти в школах і дитячих садах і починати працювати над бюджетом на 2014 рік», - сказала Герега.

Зокрема, вона повідомила, що до кінця року планується завершити реконструкцію під'їзних шляхів до автовокзалу на Великій кільцевій дорозі та реконструкцію проспекту Ахматової. Крім того, в планах провести санацію водопровідних мереж у мікрорайоні Жуляни, розчистити русла річок, щоб надалі уникнути проблем у період паводків.

Також планується виділити 7,6 млн грн. на будівництво зовнішніх інженерних мереж у провулку Моторний для своєчасного введення будинків в експлуатацію; 4 млн грн. на будівництво наземного пішохідного переходу від вулиці Милославської до пересадочного вузла на міську кільцеву електричку; 5 млн грн. на завершення першої черги будівництва гідровузла у мікрорайоні Бортничі і введення в експлуатацію свердловин; 5 млн грн. для завершення робіт з реконструкції приймальних відділень Олександрівської лікарні; 930,0 тис. грн. на реконструкцію будівлі Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф і т.д.

Додатково з міського бюджету передбачається спрямувати 4 млн грн. на будівництво житла для соціально незахищених верств населення і 2,9 млн грн. на міську цільову програму «Розвиток електронного урядування в Києві на 2012-2014 роки» та 716,2 тис. грн. - на реалізацію Програми інформатизації міста Києва.

Також планується затвердити міську цільову програму зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року.

Є проекти рішень, які стосуються землі та власності, але їх небагато, розповіла секретар Київради. В основному мова йде про продовження договорів оренди, розгляд протестів прокурора, скасування раніше прийнятих рішень.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164