Столичні працівники Міністерства доходів і зборів України викрили в Києві не перший, але найбільший нелегальний таксопарк. Про це повідомляє прес-служба головного управління Міндоходів у Києві.

Згідно з повідомленням, на 34-річного киянина працювали 407 київських таксистів -нелегалів. Робота була організована за готівку, без податків, в тіні.

Підпільний таксопарк викрили після того, як одного з «нелегалів» за перевищення швидкості затримав співробітник столичної ДАІ і здивувався, не побачивши жодного документа на здійснення цього виду діяльності.

Державтоінспекція поінформувала про цей випадок столичне управління Міндоходів, фахівці запросили таксиста, який розповів про «підпільний» таксопарк.

Перевіривши отриману інформацію, фахівці Міндоходів з'ясували, що за документами фінансово-господарської діяльності ніяких найманих осіб у приватного підприємця не значиться і не числиться, а від підприємницької діяльності фізична особа-підприємець вже давно не фіксує доходи.

«За результатами проведення досудового розслідування було виявлено 407 неоформлених найманих осіб - власників приватних автомобілів, які працювали на підприємця і надавали нелегальні послуги з перевезення пасажирів і вантажів. За підрахунками фахівців Міндоходів, прихований від оподаткування дохід склав щонайменше 6 млн 700 тисяч гривень. Тому, за ознаками скоєння економічного правопорушення, щодо підприємця було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України», - наголошується в повідомленні.

За даними перевірки «підпільнику» донараховано до сплати в бюджет понад 1 мільйон 700 тисяч гривень податку та штрафних санкцій. Наразі тривають слідчі дії щодо виявлення можливих, ще не встановлених таксистів-нелегалів, які працювали на цьому таксі, а також іншої інформації, прихованої від органів Міндоходів Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126