Міліціонери і працівники прокуратури Херсонської області задокументували неодноразові факти отримання неправомірної грошової винагороди в.о. голови однієї з сільських рад Скадовського району та його посередниками. Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю МВС України, за виділення фізичним особам земельних ділянок та надання їм дозволів під індивідуальне будівництво зловмисники отримали 90 тис. доларів США.

Оперативники встановили , що в.о. голови сільради діяв через посередників - знайомого депутата, який за сумісництвом був головою земельної комісії сільради, і колишнього співробітника районної адміністрації.

Колишньому чиновнику було відведено роль збирача грошей. 90 тисяч йому передавали частинами - по 5 тисяч доларів. Після отримання коштів він віддавав їх депутату і в.о. голови сільради. Востаннє він передав зловмисникам 540 тис. гривень.

Колишньому чиновникові дісталося 330 тисяч грн., з яких 30 тисяч він заплатив кредит за автомобіль. «Під час візиту міліціонерів до його будинку дружина посередника викинула сумку з 300 тисячами гривень у двір сусідів, щоб врятувати чоловіка від відповідальності. Зловмисник поводився вкрай агресивно і намагався всіляко перешкодити роботі співробітників міліції», - наголошується в повідомленні.

Під час обшуку в автомобілі депутата, на якому він намагався втекти від міліціонерів, оперативники знайшли 15 тисяч грн., а у нього вдома вилучили ще 70 тис. грн.

Начальник УМВС України в Херсонській області Валерій Литвин зазначив, що завдяки чітким діям правоохоронців чиновники, які незаконно розпродали державні землі і привласнили гроші, затримані. «Варто зазначити, що кошти, які чиновники поклали у власні кишені, повинні були піти на розвиток курортного селища, поліпшення його інфраструктури, зокрема пляжів і набережної зони», - наголошується в повідомленні.

Зараз співробітники міліції перевіряють причетність фігурантів до скоєння інших протиправних дій. Вони проводять обшук за місцем проживання в.о. голови сільради. Слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179