Міжнародна Академія духовної єдності і співробітництва народів світу висунула кандидатуру російського президента Володимира Путіна на нобелівську премію миру, повідомляє New York Times.

Члени організації заявили на прес-конференції у вівторок, що Путін більше гідний премії миру, ніж Обама, який отримав її у 2009 році.

«Барак Обама, людина, яка ініціювала і схвалила агресивні дії з боку Сполучених Штатів Америки відносно Іраку, Афганістану, деяких інших країн, і яка зараз готується до вторгнення в Сирію, має звання лауреата Нобелівської премії», - заявив популярний російський співак і член Держдуми Йосип Кобзон.

«Я думаю, що наш президент, який намагається зупинити кровопролиття, який намагається допомогти вирішити цю конфліктну ситуацію за допомогою політичного діалогу і дипломатичної мови, заслуговує цього звання набагато більше», - зазначив він.

Хоча група оголосила про свої плани 1 жовтня, лист у Норвезький Нобелівський комітет з офіційною пропозицією висунути кандидатуру Путіна було направлено 16 вересня, через два дні після того, як Росія і Сполучені Штати досягли угоди про здачу Сирією своєї хімічної зброї.

«Будучи лідером однієї з провідних країн світу, Володимир Володимирович Путін докладає зусиль для збереження миру і спокою не лише на території своєї країни, а й активно сприяє врегулюванню конфліктів, що виникають у всьому світі», - йдеться в повідомленні членів академії.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Всеросійського фонду освіти Сергій Комков 12 вересня направив до Нобелівського комітету з присудження премії миру ініціативний лист з пропозицією прийняти до розгляду на присудження премії кандидатуру президента РФ Володимира Путіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1399