На сьогодні в українських сховищах накопичено достатньо «дешевого газу» для забезпечення населення країни теплом протягом всього опалювального сезону, і за дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова ці запаси будуть збільшені. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

«Виділено ліміт 6 мільярдів 300 мільйонів кубометрів для комунальної теплоенергетики - це газ, який йде для виробництва тепла, для населення. Це той, який дешевий газ. Зараз за дорученням прем'єр-міністра України Миколи Азарова в Кабмін внесений на розгляд проект постанови, де ця цифра буде збільшена до 8 мільярдів 100 мільйонів кубометрів газу», - повідомив заступник міністра.

«На сьогоднішній момент у сховищах достатня кількість (газу - Ред.), щоб уже зараз повністю провести опалювальний сезон. Тому людям не треба турбуватися про те, що газу не вистачить взагалі, і не треба турбуватися про те, що не вистачить дешевого газу за ціною 1309 гривень», - підкреслив Білоусов.

За його словами, різниця в тарифах буде погашатися за рахунок Державного бюджету. «Основне завдання - щоб у людей було тепло, і це тепло буде забезпечено», - додав він.

Як повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявив, що опалювальний сезон розпочнеться без ексцесів.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що опалювальний сезон буде розпочато своєчасно, газу в сховищах вистачає.

Станом на 1 жовтня в Україні розпочався опалювальний період у 18 областях та місті Києві.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178