Учора, 1 жовтня, венесуельським дипломатам було наказано покинути США у відповідь на рішення уряду Венесуели вислати за межі країни трьох американських чиновників, у тому числі найбільш високопоставленого представника США в країні, повідомляє USA Today.

Раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про висилку повіреної у справах Келлі Кайдерлінг і двох інших дипломатів у понеділок, 30 вересня, звинувативши їх у змові з «ультраправими» з метою підриву економіки країни.

Американські офіційні особи рішуче спростували звинувачення, і натякнули, що можуть вислати венесуельських дипломатів з країни у відповідь.

У вівторок увечері Державний департамент США заявив про висилку з країни венесуельського повіреного в справах Калісто Ортега-Ріоса, другого секретаря вашингтонського посольства Моніки Алехандро Санчес Моралес і консула з хьюстонського консульства Марісоль Гутьєррес де Алмейда. Їм дається 48 годин, щоб покинути межі США, тобто такі ж терміни, як були встановлені Венесуелою для американських дипломатів.

Як раніше повідомляв ForUm, Венесуела оголосила про висилку трьох американських дипломатів, яких вона звинувачує у змові з метою підриву економіки країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306