Реекспорт газу до України через Словаччину є вигідним для обох країн. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі у вівторок із головою Національної Ради Словаччини Паволом Пашкою, як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми вже більше року ведемо переговори з оператором вашої газотранспортної системи для того, щоб укласти угоду про реверсивні поставки газу в Україну. Це непросте питання. Але, все таки, ми з вами є учасниками Європейської енергетичної хартії, а це означає, що ми з вами повинні мати можливість диверсифікації поставок. У нас повинні бути можливості для спільного доступу до газотранспортної системи, і я сподіваюся, що ми це питання з вами вирішимо для взаємовигідної торгівлі», - сказав Азаров.

Він також запросив словацького прем'єр-міністра відвідати Україну й обговорити низку питань двостороннього співробітництва, у тому числі в енергетиці.

Азаров, серед іншого, подякував Словаччині за постійну підтримку євроінтеграційних прагнень України.

Пашка зі свого боку пообіцяв подальшу підтримку Словаччиною інтеграції України в ЄС: «Підписання Угоди про асоціацію - це перший етап зусиль з інтеграції. І прем'єр-міністр, і президент, і парламент Словаччини завжди будуть підтримувати амбіції України у вашому європейському курсі».

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня 2013 року Україна почала тестовий імпорт газу зі Словаччини.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький зазначив, що інформація про блокування російським газовим монополістом «Газпромом» поставок газу в Україну через Словаччину «певною мірою» вірна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186