У Миргороді Полтавської області на будівництво котельні, що працює на соломі, витратять $2 мільйони.

Як повідомив журналістам у вівторок мер міста Сергій Соломаха, котельня буде побудована в рамках пілотного проекту USAID «Місцеві альтернативні джерела енергії: Миргород».

«Даний проект передбачає будівництво котельні, яка працюватиме на соломі й опалюватиме десяту частину міста, а це і житлові будинки, і об'єкти соціальної сфери», - сказав він.

Соломаха додав, що всього на проект планується витратити $2 млн доларів, з них - 2 млн грн з обласного бюджету, 200 тис. грн - з міського, решта - кошти закордонних інвесторів, передає «Інтерфакс-Україна».

Впровадження проекту розраховано на 2-3 роки.

Директор Департаменту економічного розвитку Полтавської облдержадміністрації Олена Адамович зазначає, що в Миргороді створять центр застосування альтернативних джерел енергії. Після його впровадження в Миргороді такі проекти будуть реалізовані по всій області.

USAID (United States Agency for International Development) - незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.

Місія USAID в Україні полягає в наданні допомоги в процесі переходу країни до демократії та ринкової економіки.

«USAID також підтримує діяльність, спрямовану на зменшення негативних наслідків перехідного періоду для найуразливіших верств населення», - зазначається на сайті представництва агентства в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205