Україна очолить у Брюсселі переговори щодо врегулювання Придністровського конфлікту. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«3 жовтня в Брюсселі відбудеться черговий раунд офіційного засідання Постійної ради з політичних питань у рамках переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання у форматі 5 +2 , - повідомив він.

Зокрема, за словами Перебийноса, в переговорах візьмуть участь представники молдавської та придністровської сторін, посередники ОБСЄ в РФ, спостерігачі США і Євросоюзу. Очолить переговори спеціальний представник діючого голови ОБСЄ посол Андрій Дещиця.

Як зазначив представник зовнішньополітичного відомства, в Брюсселі також планується розглянути питання щодо формування єдиного економічного простору в зв'язку з формуванням ЗВТ з Євросоюзом.

Перебийніс повідомив, що учасники переговорів продовжать роботу з пошуку шляхів вирішення проблем, пов'язаних із забезпеченням свободи пересування людей, товарів і послуг, а також обговорюватиметься питання демонтажу аварійної канатної дороги через Дністер між містами Рибниця і Гума.

Катерина Сухоплещенко,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183