Україна повинна диверсифікувати постачання природного газу найближчим часом. Як передає кореспондент ForUm'у, про це заявив у ході прес-конференції експерт Інституту центральної політики CEPI Павол Салаї.

«В України, як і у країн Вишеградської четвірки, є велика залежність від одного постачальника (газу - Ред.). Але ситуація на європейському енергетичному ринку дуже швидко змінюється. І надалі вона буде більше обґрунтована економічними факторами, ніж політичними. Україна повинна подумати і вирішити питання з диверсифікацією поставок газу», - сказав Салаї.

На його думку, Україна може піти трьома шляхами. «Перший шлях - це нові газопроводи, другий - це використання сланцевого газу і третій - регулювання нормативної бази», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький очікує, що повноцінна диверсифікація поставок газу Україні відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 року.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна реанімує свої старі родовища газу і через два-три роки вийде на самозабезпечення блакитним паливом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна успішно працює над диверсифікацією поставок вуглеводнів з метою забезпечення належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137