Завідуюча відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського» Алла Мироненко прогнозує, що в Україні епідемія грипу розпочнеться не раніше нового року. Як передає кореспондент ForUm'у, про це вона повідомила сьогодні на прес-конференції.

«Спочатку ми зазвичай спостерігаємо епідемію в країнах Західної Європи: Англії, Іспанії, Португалії, а потім вона рухається на схід. На це зазвичай іде близько чотирьох тижнів. Поки в Європі все спокійно», - зазначила вона.

У свою чергу заступник директора Департаменту організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби Микола Крентовський зазначив, що в Україні зараз епідемічна ситуація з грипом знаходиться в межах норми. «За 38-й тиждень 2013 р. на грип та ГРВІ захворіло 40 тисяч 500 осіб. З них 547 госпіталізовані, летальних випадків немає. На 39-му тижні рівень захворювання трохи визріс, проте в цілому це нормальні показники», - сказав він.

Крентовський додав, що ці цифри не відрізняються від торішніх, і ситуація з грипом є стабільною і прогнозованою.

Як зазначалося на прес-конференції, для того щоб убезпечити себе від захворювання, фахівці радять не відвідувати місця особливого скупчення людей, в період загострення епідситуації повноцінно харчуватися, не переохолоджуватися, дотримуватися режиму при захворюванні і зробити щеплення від грипу вже у жовтні-листопаді п. р.

Як підкреслив Крентовський, на сьогоднішній день кращої альтернативи щепленню від грипу не існує. «Ті, хто зробив щеплення, вже захищені на 80% і не хворіють. І навіть ті 20%, які захворіють, переносять грип без ускладнень», - резюмував він.

Як повідомлялося, цього року в Україну прийде новий вірус грипу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202