Міністерство закордонних справ України не планує втручатися в ситуацію щодо майбутнього матчу Україна - Польща в Харкові.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Ми спостерігаємо за цією ситуацією, але будь-якої реакції на сьогоднішній день не плануємо, оскільки ця справа знаходиться в площині взаємовідносин Федерації футболу України з Міжнародною Федерацією футболу», - акцентував спікер МЗС.

За його словами, ФФУ планує подати апеляцію з даного питання.

Нагадаємо, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА оголосив вердикт у справі про поведінку вболівальників збірної України під час матчу Україна - Сан-Марино, що пройшов 6 вересня у Львові.

Крім того, рішенням Дисциплінарного комітету збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена -Львів» до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року. У ході матчу кваліфікаційного раунду ЧС - 2014 Україна - Сан-Марино (9:0) на трибунах були розтягнуті банери із зображенням логотипу дивізії «СС- Галичина», а також розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з відкритим листом до Федерації футболу України з проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб скасувати рішення ФІФА.

Катерина Сухоплещенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224