Україні відмовили у задоволенні клопотання щодо зміни запобіжного заходу та взяття на поруки українського рибалку Олександра Федоровича, який вижив під час інциденту в Азовському морі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Зараз справа перебуває на дорозслідування у Слідчому Комітеті ФСБ і вона ще не передана до суду», - заявив Перебийніс.

Він також повідомив, що вчора у Єйськ прибув співробітник генерального консульства України в Ростові-на-Дону для зустрічі з Федоровичем і його адвокатом. «Планується надати йому чергову матеріальну допомогу з оплати його проживання в місті Єйськ», - повідомив він.

Як повідомляв ForUm , Генеральна прокуратура України звернулася до генпрокуратури РФ щодо інциденту, який стався 17 липня в Азовському морі. У зверненні українське відомство відзначило необхідність проведення спільного об'єктивного і всебічного розслідування всіх обставин цієї події, вирішення питання про повернення Федоровича в Україну, а також поставило питання про передачу кримінального провадження стосовно українця для його подальшого розслідування правоохоронними органами на території України.

У Росії розслідується кримінальна справа проти рибалки, який вижив, йому вже пред'явлене звинувачення за ч.3 ст.256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

В Україні також відкрито кримінальне провадження щодо цього інциденту, розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці .

17 липня близько 18:00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули двоє українців, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214