Заарештований у Росії громадянин України - член екіпажу судна «Арктік Санрайз» Руслан Якушев - хворий на хронічний бронхіт. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Під час зустрічі з генконсулом Якушев повідомив про те, що хворіє на хронічний бронхіт», - розповів він.

За його словами, захист українця надав суду відповідні медичні документи, проте запобіжний захід моряку залишився без змін.

Перебийніс також зазначив , що сьогодні адвокат українця має намір подати апеляцію на рішення про арешт його підзахисного на два місяці.

Нагадаємо, 20 вересня судно Arctic Sunrise з багатонаціональною командою з 30 чоловік було затримане російськими прикордонниками у Печорському морі. Екологи намагалися протестувати проти видобутку нафти на платформі «Прирозломна».

Судно було відконвойоване до Мурманська . Мурманський суд обрав тоді арешт на два місяці як запобіжний захід для 22 з 30 членів команди Arctic Sunrise. Решті був продовжений термін затримання.

29 вересня Ленінський районний суд Мурманська заарештував на два місяці всіх 30 екологів. Серед них - українець Руслан Якушев, який працював коком на судні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143