Генеральною прокуратурою України затверджено обвинувальний висновок у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами банківської установи в Києві на суму понад 200 млн грн. Про це заявив старший прокурор відділу процесуального керівництва Андрій Бєлік, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема , він зазначив , що в серпні 2010 року один із керівників банку організував низку фіктивних підприємств і, порушуючи встановлену процедуру, забезпечив надання кредитних коштів, які в подальшому не були повернуті банківській установі.

«За організацію придбання суб'єктів підприємницької діяльності та заволодіння коштами банку в особливо великих розмірах до кримінальної відповідальності притягнутий один із керівників банку , і ще вісім осіб - директори фіктивних підприємств, що отримали кредити», - сказав Бєлік і додав , що в ході досудового слідства вжито заходів, спрямованих на відшкодування завданих збитків.

Крім того , прокурор повідомив , що зазначеним особам загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а посадовій особі банку - до дванадцяти років позбавлення волі.

Державне обвинувачення у кримінальному провадженні підтримує група прокурорів Генеральної прокуратури України .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142