Кабінет Міністрів України звернувся до органів прокуратури з проханням провести перевірку всіх без винятку парковок у Києві з метою впорядкування цієї сфери господарської діяльності та приведення її у відповідність з чинним законодавством. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Незаконне ведення паркобізнесу у столиці щороку призводить до мільйонних збитків міського бюджету. А громадяни витрачають чималі кошти на послугу, якої легально не існує», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в ході проведених прокуратурою Києва перевірок встановлено , що в результаті функціонування нелегальних парковок бюджет Києва щомісяця недоотримує майже 17 млн ​​ гривень податків.

На порушення умов договорів , укладених з КП «Київтранспарксервіс» з експлуатації парковок, комерційні структури самовільно збільшують кількість машиномісць, а також перевищують затверджений тариф на паркування. Більше того, деякі підприємства навіть після розірвання договорів з комунальним підприємством продовжують нелегально експлуатувати парковки і отримувати за це плату.

Крім того, встановлено факти самовільного захоплення землі.

За висновком контролюючих органів, на території Дарницького та Деснянського районів столиці суб'єкти господарювання самовільно захопили близько 4 га землі для облаштування нічних автостоянок. Ці земельні ділянки використовуються підприємцями за відсутності дозвільних документів, у зв'язку з чим вже розпочато шість кримінальних проваджень за ст.197-1 КК України.

Сьогодні на розгляді в органах внутрішніх справ перебувають ще 11 заяв щодо самовільного захоплення земельних ділянок під незаконні парковки.

На підставі виявлених порушень прокуратура заявила вісім позовів про звільнення незаконно займаних ділянок загальною вартістю близько 70 млн грн і повернення їх у користування територіальній громаді. Ще п'ять аналогічних позовів було заявлено Київською міськдержадміністрацією.

На сьогоднішній день в судах вже розглядаються 17 раніше заявлених прокуратурою позовів про розірвання договорів між КП «Київтранспарксервіс» та суб'єктами господарювання, які експлуатують паркування з порушеннями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126