Пам'ятна монета «УЄФА. Євро-2012. Україна - Польща» перемогла у номінації «Приз глядацьких симпатій» Сьомого міжнародного конкурсу «Монетне сузір'я-2013», повідомляється на офіційному сайті НБУ.

Для участі в цьому престижному нумізматичному конкурсі були представлені пам'ятні монети, введені в обіг з 1 січня по 31 грудня 2012 року з 30 країн (більше 270 пам'ятних монет і 28 монетних серій).

«Мені сьогодні дуже приємно зауважити, що перемогу в номінації «Приз глядацьких симпатій» Сьомого міжнародного конкурсу «Монетне сузір'я-2013» отримала пам'ятна монета «УЄФА. Євро-2012. Україна - Польща», - повідомила заступник голови Національного банку України Віра Ричаківська.

Вона розповіла , що традиційно конкурс проводиться в дев'яти основних номінаціях. У кожній з номінацій заочним голосуванням членів експертного журі визначається монета-переможець і монети, що зайняли друге і третє місця. Десята номінація - «Приз глядацьких симпатій» - визначається за результатами голосування на офіційній сторінці в мережі Інтернет організатора конкурсу. Монета, яка набирає максимальну кількість голосів, перемагає в номінації «Приз глядацьких симпатій».

«Я щиро задоволена таким результатом . Безперечно , що здобути перемогу в номінації «Приз глядацьких симпатій» нам допомогла активність небайдужих громадян, які брали участь у голосуванні і підтримували вітчизняні монети. Вважаю, що пам'ятна монета «УЄФА. Євро-2012. Україна - Польща», яка присвячена важливій міжнародній спортивній події, дійсно варта перемоги. Вона є результатом багаторічної спільної роботи національних банків Польщі та України і має подвійний номінал - 10 гривень і 10 злотих», - зазначила Ричаківська.

Також вона підкреслила значну популярність нумізматичної продукції НБУ України. «Враховуючи зростання потреб наших громадян у нумізматичній продукції НБУ, ми піклуємося про підвищення її доступності шляхом вдосконалення технологічних процесів виробництва та розширення асортименту та пунктів продажу», - заявила Ричаківська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125