Парламентська асамблея Ради Європи підтримала зусилля влади України у частині проведення реформ у рамках членства в Раді Європи, а також зусилля щодо створення передумов для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

«Ми хотіли б закликати українську владу , політичні сили і громадянське суспільство зробити максимум можливого, щоб зробити Україну ближче до ЄС», - сказано в декларації ПАРЄ.

«Ми із задоволенням зауважили, що Верховна Рада України прийняла конституційною більшістю низку рішень на цьому шляху. Слід також відзначити прогрес у реформуванні прокуратури та виконанні судових рішень» , - йдеться у декларації, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Крім того , в декларації депутати назвали позитивним сигналом проект закону про внесення зміни до Конституції щодо посилення незалежності суддів, який отримав позитивну оцінку Венеціанської комісії.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

18 вересня, Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Україна має намір підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі наприкінці листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288