Україні дефолт не загрожує. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході «прямої лінії» в «Комсомольській правді в Україні» заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

Вона підкреслила , що Україна розраховувалася і розраховуватиметься за боргами. «Ми виконуємо свої зобов'язання. Вони були відомі на початку 2013 року, і ми знали , яку суму повинні заплатити Міжнародному валютному фонду. 4 млрд дол ми вже заплатили. Платіж 1,6 млрд дол буде оплачений... Ми платили завжди: і в 2008 році , і в 2009-му. Були складні роки, але ми завжди розраховувалися як держава і намагалися прищепити цю культуру банкам, позичальникам на зовнішніх і внутрішніх ринках», - акцентувала чиновник.

Щербакова зазначила, що за результатами 9 місяців поточного року платіжний баланс профіцитний. Крім того, чиновниця запевнила, що ведеться робота щодо поліпшення рейтингів України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив , що заяви деяких російських експертів про загрозу Україні дефолту неспроможні, з гривнею нічого не станеться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152