Десятирічна дитина, яку протягом тижня розшукували у тайзі у Хабаровському краї Росії, вижила у лісі, харчуючись ягодами і дощовою водою, а спала, вкрившись листям.

Як розповіла журналістам представник адміністрації селища Гучний Любов Зноябова, школяр досить добре знає тайгу, часто бігав туди за грибами та ягодами, крім того, його батько - мисливець, спеціально вчив дитину прийомам виживання, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Це благополучна багатодітна сім'я. Школяр у ній п'ята дитина. Він завжди намагався допомогти батькам, тому часто ходив за дикоросами. Під час пошуків він чув шум вертольота, гавкіт собак і крики, але ніяк не міг вийти до рятувальників», - розповіла Зноябова.

Кожен день на пошуки хлопчика виходили до 60 місцевих жителів. «Зараз він хоч і трохи виснажений, але тримається бадьоро», - доповнила вона.

У прес-службі Управління МНС по Хабаровському краю уточнили, що дитина самостійно вийшла на 12-й км дороги, що веде в селище. Хлопчика напередодні помітили співробітники поліції, які поверталися із пошукових заходів. Зупинившись і опитавши дитину, поліцейські встановили, що це саме її вони шукали протягом 8 днів. Нарядом поліції хлопчик був доставлений у відділення, де його оглянули лікарі. Стан дитини було оцінено як задовільний і допомоги медиків вона не потребувала.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196