Технологію роздільного збору побутових відходів вже впровадили більше 500 міст і сіл України, повідомляє офіційний сайт Інформбюлетеня КМУ.

Зокрема , новий завод з утилізації сміття в Дніпропетровську - перший завод інноваційного типу , в проектуванні якого були застосовані провідні європейські екологічні стандарти, зазначають експерти.

« У більш 500 містах і селах України введена технологія роздільного збору побутових відходів. Це в три рази більше , ніж минулого року . Запуск нових сортувальних комплексів дозволить повернути у виробництво і економіку держави цінні ресурсні компоненти і сприятиме вирішенню проблеми забруднення навколишнього середовища. Сьогодні лише 4% загальної кількості відходів переробляється для вторинного використання. Наше завдання - збільшити цей показник до 35%, як у європейських країнах», - зазначив віце-прем'єр Олександр Вілкул.

Новий завод з утилізації сміття в Дніпропетровську буде виробляти для промислової галузі вторинний поліетилен за ціною 2,2-3,5 грн. за 1 кг , а якщо врахувати , що з 1 кг відсортованих пластикових відходів «виходить» 0,8 кг вторинного поліетилену, то окупність і рентабельність нових утилізаційних технологій очевидна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147