Україна має потенціал для хороших і економічно взаємовигідних відносин з Європейським Союзом, вважає Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. Про це вона заявила під час виступу в понеділок у Центрі Вудро Вільсона у Вашингтоні.

«Вона (Україна. - Ред.) має потенціал для добрих стосунків з Європою , що , безперечно , будуть економічно вигідним для обох сторін, як вулиця з двостороннім рухом. Однак є умови , які все ще потрібно виконати для досягнення поставленої мети», - зазначила Ештон, повідомляє «Укрінформ».

Вона нагадала, що триває підготовка до саміту Східного партнерства у Вільнюсі, до якого Україна, серед іншого, повинна розібратися з проблемою вибіркового правосуддя, зокрема, з питанням ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133