Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада залишається ключовим пріоритетом зовнішньої політики, і Україна розраховує на підтримку Словаччини у цьому питанні. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з головою Національної Ради Словацької Республіки Паволом Пашкою, повідомили ForUm'у у прес-службі ВР.

«Ми вдячні офіційній Братиславі і депутатам парламенту Словаччини за підтримку курсу нашої держави на євроінтеграцію, а також за визнання досягнутого Україною прогресу у виконанні рекомендацій, які обумовлюють підписання Угоди про асоціацію», - заявив він.

Керівник парламенту підкреслив, що цей рік є дуже важливим для нашої країни у зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації візового режиму для громадян України і переходу до другої фази . «Ми домоглися значних результатів у реалізації першої законодавчої фази Плану дій і докладаємо максимальних зусиль до її завершення», - підкреслив він.

Відзначаючи позитивні тенденції у двосторонній торгівлі між Україною та Словаччиною, а саме - зростання товарообігу у першому півріччі 2013 року на 10% , керівник парламенту підкреслив, що українська сторона позитивно оцінює результати 4-го засідання українсько-словацької змішаної комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, яке відбулося 2-3 вересня цього року в місті Братислава.

У свою чергу, голова Національної Ради Словацької Республіки наголосив, що відносини між Україною і Словаччиною мають не тільки економічний напрям, а перш за все, це відносини між людьми. У цьому напрямі вони повинні розвиватися і надалі, вважає він.

Пашко відзначив значний прогрес у розвитку України за останні роки. «Я переконався на власні очі, яким прогресивним шляхом крокує Україна», - сказав він і запевнив, що Словаччина буде надійним партнером і опорою нашій країні.

Пашко підкреслив, що Словаччина завжди підтримувала, підтримує і буде підтримувати Україну на шляху євроінтеграції, зокрема , під час проведення саміту «Східного партнерства» у листопаді у Вільнюсі.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172