У Києві завершене розслідування кримінального провадження за фактом масового отруєння дітей у дитячому садку №455 у Дніпровському районі міста.

Як повідомили ForUm'у у прес-службі районної прокуратури , в ході попереднього розслідування встановлено , що 43 дитини захворіли на сальмонельоз через неналежне виконання професійних та службових обов'язків з боку завідувача, старшої медсестри і кухаря дитячого закладу.

Прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо зазначених співробітників. Їх судитимуть за вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.137 КК України.

Як повідомляв ForUm, з 19 по 22 червня поточного року 43 дитини віком від 3 до 6 років після відвідування дитячого садка №455 були госпіталізовані з діагнозом сальмонельоз. Захворювання викликав збудник, який виявили у курячих яйцях і вермішелевій запіканці .

У ході розслідування проведено 43 судово-медичні експертизи , бактеріологічні дослідження їжі , експертиза СЕС , а також спеціальне дослідження групового захворювання дітей комісією, призначеною управлінням освіти Дніпровської РДА.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів громадян або обмеження волі на строк до 3 років , або позбавлення волі на той же строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105