Сьогодні, 1 жовтня, в Україні стартувала призовна кампанія «Осінь-2013», особливістю якої є останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Протягом жовтня-листопада поточного року військовими комісаріатами України буде призвано та направлено до війська 10 тис. 800 осіб. З них до Збройних Сил України - 5000, у Внутрішні війська МВС України - 4 тис. 800, на Державну спеціальну службу транспорту - 1 тис.

Як наголошується в повідомленні , військові комісаріати ще з 1 серпня 2013 року розпочали підготовчі заходи, пов'язані з попереднім медичним оглядом, обстеженням, лікуванням та оглядом призовників.

За даними Міноборони, сьогодні близько 270 тис. юнаків призовного віку мають відстрочку від призову на строкову військову службу у зв'язку з отриманням освіти. На військовому обліку призовників перебуває близько 1,2 млн. громадян, які мають стати для військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань молодим поповненням.

Основним завданням під час проведення призову, як і раніше, є недопущення зниження якісної характеристики призовників, які направляються на комплектування військ (сил). Згідно з вимогами чинного законодавства, призов громадян України на строкову військову службу проводиться на підставі рішення районної (міської) призовної комісії. На укомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань відправляються призовники, придатні за станом здоров'я, рівнем освіти та морально-діловими якостями.

Нагадаємо, згідно з рішенням Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України , міністра оборони України про призупинення призову на строкову військову службу , Концепцією реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року (Указ Президента України від 29.12.2012 №772) та Державною комплексною програмою реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року передбачається вже наприкінці 2013 р. припинити призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Як повідомляв ForUm, чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні -листопаді 2013 року, складе 10 тис. 800 осіб. Міністр оборони України Павло Лебедєв заявив про те, що в 2013 році буде призупинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.

На утримання української армії до 2017 року заплановано виділити 90 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

554